Бащата, заклал 2-годишното си дете в Севлиево, е имал психично заболяване и е лекуван в психиатрия, казаха през "24 часа" близки до разследването. Жестоката драма се разиграла в четвъртък по обед в жилище в района на училище "Стефан Пешев". Според първоначалните данни бащата прерязал с нож гърлото на момиченцето си, което само след 13 дни трябвало да навърши 3 години.

След това направил опит да се самоубие, като си нарязал вените. Намерен е и след като му е оказана спешна помощ, е транспортиран в болницата в Габрово. Според медици опасност за живота му няма. Все още не е ясна причината за кървавата драма.

До късния следобед в четвъртък мъжът не е разпитан, защото е изпаднал в ступор и е напълно неадекватен. На мястото на касапницата огледите продължават и в момента. Бащата убиец е имал психично заболяване и е лекуван в психиатрия. Преди да се отключи болестта му, работил като охранител, разказват севлиевци. Семейството има още едно по-голямо момиче, което е ученичка. Засега не е ясно къде са били майката и каката по време на трагедията.