Изказване на бащата на ромите от казанлъшкото село Горно Черковище, арестувани за побой над свой съселянин на опашка в магазин, предизвика гневни коментари в социалните мрежи. "И аз да съм, и аз ще го ударя", заявява Смайл Мурджев пред presstv.bg, настоявайки, че синовете му нямат вина. Дори се възмущава, че полицаите са ги арестували "за един юмрук".

От ромския побой пострадалият  Галин Черакчиев е със счупен нос, кръвонасядания и хематоми по главата. Мъжът вече си е извадил медицинско и смята да съди биячите.

До мелето се стигнало след като двамата братя показали печеливша капачка за бира, по продавачката им казала, че в този магазин няма такава промоция. Черакчиев се опитал да защити жената зад щанда, но веднага бил нападнат от ромите. Техният родител обаче смята, че те са провокирани от Галин.

 „Той е виновен. Той се е перчил срещу сина ми. Синът ми е спечелил награда и си я поискал. Той се е перчил. И аз да съм, и аз ще го ударя. За един юмрук сега... Телевизия, полицаи. Все едно е имало Трета световна война”, заявява Мурджев.

Очаква се днес прокуратурата да повдигне обвинения за побоя в магазина. Вероятно производството срещу двамата извършители ще бъде за хулиганство. Нападението е заснето от охранителни камери. Битият мъж е със счупен нос, кръвонасядания и хематоми.  Според очевидци, това не е единственият случай на насилие във въпросния магазин.

"Ако тия разбесняли се роми ги пуснат лесно, ще трябва да ги намерим и набием. Иначе ще продължат да вилнеят", гласе един от коментарите в социалните мрежи под изявлението на Смайл Мурджев.

  

Юмруци, ритници и мъж в безсъзнание на... опашка в селски магазинЕдиният от нападателите се опитал да пререди жертвата си, а той му направил забележка