Мъж бе осъден на административна санкция от 1000 лева за тормоз над дъщеря си. Той е нарушил заповедта за незабавна защита, издадена спрямо жената от съда.

През 2011 година баща и дъщеря били в добри отношения. Мъжът й предписал къщата му в Крумово, като си запазил правото на ползване върху имота докато е жив. Жената била женена, имала и дете.

През 2018 година обаче отношенията между баща и дъщеря охладнели. Последната се разделила и с половинката си и заживяла в Крумово, в къщата дарена от баща й. Един ден последния я посетил в селото. Между тях избухнал лют скандал, завършил с физическа саморазправа. Мъжът нападнал дъщеря си и я ударил.

Дамата подала сигнал в полицията, но преписката била прекратена. Няколко месеца след побоя, мъжът използвал момента, че дъщеря му я няма и нахлул в къщата. Сменил патрона на една от стаите и я заключил. Прибирайки се, жената установила присъствието на баща си и отново повикала полиция. Образувано било производство.

Бащата бил привикан в полицията, а след разпита му била връчена Заповед за незабавна защита. Било забранено на мъжа да доближава дъщеря си и внучка си, жилището, местоработата и местата за социални контакти и отдих на жената и детската градина, която посещавала малолетната му внучка.

Ядосан, че не трябва да доближава къщата, дарена на дъщеря му, мъжът решил да я тормози по друг начин. Той депозирал молба до ЕВН за спиране на тока, тъй като трябва да се извършва ремонт. Така захранването било спряно.

Изумена от липсата на ток, жената се свързала с ЕВН, обяснила ситуацията и след 4-5 дни било възстановено захранването. Междувременно съхраняваните в хладилника и фризера  хранителни продукти се развалили и се наложило да бъдат изхвърлени. Жената и детето не можели да се изкъпят с топла водя и да си приготвят храна. Потърпевшата сезирала за случилото се прокуратурата.

Бащата бил подведен под отговорност и се изправил пред съда. Той е осъден на 1000 лева глоба, както и е издадена заповед за защита от домашно насилие.