Родител получи куршум в главата, докато гледаше сина си по време на хокеен мач. Страшният инцидент се е случил на срещата между Северная Звезда и Дмитров от Купата на Москва за момчета, родени през 2008 година. В течение на мача двама родители на играчи на Дмитров се скарали и разменили обиди, което завършило с изстрел по единия от тях.

Според в. „Спорт Експрес“ двамата бащи от няколко месеца имали вражда, свързана с бизнес. Очевидци твърдят, че страшния инцидент е провокиран от съпругата на единия замесен и той блъснал врага си с думите: „Часовникът ти тиктака. Поръчал съм те!“.

След това свадата, която започнала на трибуните, продължила в кафенето на пързалката. Там обиденият баща извадил шоков пистолет „Оса“ и стрелял по съперника си. За щастие патронът само одраскал главата на пострадалия, но той паднал на земята и загубил много кръв.

Стрелецът се е предал на полицейските органи и се намира в едно от московските районни управления, пише kp.ru, цитиран от Блиц. На пострадалия е оказана първа помощ, превързан е и откарал в болница. Няма опасност за живота му. Заради стрелбата хокейният мач е прекратен.