Столичната полиция задържа трима автоджамбази в крачка. Арестуваните разкомплектовали крадена кола, вероятно за да я продадат на части.

Всичко започнало в началото на май. На Гергьовден в полицията бил подаден сигнал за откраднат автомобил "Мерцедес", който бил паркиран пред жилищна сграда в столичния кв. "Манастирски ливади", съобщават от МВР.

Властите започнали издирвателни действия и така на 12 май извършителите били намерени и арестувани.

Автоджамбазите са на възраст между 20 и 49 години, а единият задържан е собственик на автоморга. Крадците били хванати в крачка - точно в момента, в който разкомплектовали превозното средство. Извършен е оглед на помещението, както и на жилищата на задържаните.

Полицаите намерили и иззели четири технически средства за заглушаване на GPS сигнали, мобилни телефони, няколко комплекта регистрационни табели, въздушна пушка и боеприпаси, голяма сума пари, компютри от различни марки автомобили и автоключ за "Мерцедес".

На крадците е повдигнато обвинение и са задържани за 72 часа. Работата по случая продължава. Предстои внимателно документиране на цялата престъпна дейност на автокрадците. Разследването протича под наблюдение на прокуратурата.

Снимка: БГНЕС