Павлин Петров - Пери, който вчера бе задържан в краден джип в столицата, е ползвал за свой съучастник приятелката си Галена Миладинова, съобщиха на брифинг директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев и районният прокурор на София Радослав Димов.

"Следяхме лицето, знаехме, че ще придвижи джипа. Засякохме го на кръстовището на бул. "България" и "Тодор Каблешков" около 19:00 часа, а той опита да избяга с опасна маневра. Заловихме го след кратко преследване, след като той се заби челно в патрулка", разясни механизма на задържането Хаджиев.

По данни на СДВР Пери и приятелката му са задигнали три автомобила висок клас от края на януари досега.

Пери лично крадял колите, като преди това гаджето му го карало до мястото, на което е паркирана колата.

Превозните средства и навиците на собствениците им предварително били проучвани.

След кражбите колите били карани по тесни улички в гараж и след това се решавало дали да пренабият номерата на рамите им и да ги пласират в страната.

 

Автоджамбазът Пери задържан след гонка със спечастите "Кобра"Акцията се е провела късно снощи в столичния кв. "Хиподрума"

Задигнатият вчера джип "Нисан" е бил чисто нов, на 3000 км, посочи шефът на криминална полиция в СДВР, комисар Ангел Бадънков. Той обясни, че при такива нови коли цената, която крадците биха поискали със сигурност не би била под 20 000 лева.

Пери и приятелката му са задържани за 72 часа. Засега те са обвинени само за вещно укривателство, а при събиране на доказателства, че са и откраднали джипа, ще бъдат подведени под отговорност и за задигането му.