Задържаните за убийството на Йордан Атанасов и жена му Марияна, чиито тела бяха намерени край Негован, са направили пълни самопризнания. При първоначалните разпити двамата мъже – на 39 и 44 години, си прехвърляли вината за това кой е физическият извършител. Впоследствие арестуваният Пламен Шляпашки признал, че той е напуснал спусъка на незаконния пистолет.

Семейни накити са били открити в дома на другия заподозрян Георги Нанков. И двамата са криминално проявени, като единият дори е бил в затвора.

Единият от заподозрените е познавал Йордан Атанасов от над 15 години и той вероятно му е имал доверие. Целта на убийството са били пари от продажба на апартамент в кв. "Емил Марков", които обаче никога не влезли в дома на загиналото семейство, научи TrafficNews.

Атанасов се оплакал, че банките не дават лихви и заради това двамата, които работели за семейството, са помислили, че ще намерят сумата в апартамента.

Убийството е било извършено на 14 юли в апартамента на жертвите на централния столичен булевард "Витоша". След фаталните изстрели задържаните разчленили телата на убитите в банята на жилището, натъпкали ги в бидони и ги откарали край Негован. После се върнали в апартамента и старателно го почистили с белина. Въпреки това, не са успели да заличат всички следи, заявиха вчера разследващите.

Както TrafficNews.bg съобщи, убийците са следени от 6 дни, а задържането им е станало в село Джурово край Правец, където те са работели на обект.

Арестуваните строителни майстори са скрили два пистолета, с единия от които е извършено престъплението, в работилница на Техническия университет.

Двамата имат договор с вуза, където отговарят за поддръжката и ремонти на сградите му.
Брифингът за разкритото престъпление беше даден именно пред работилницата, в която беше доведен с белезници и един от заподозряните убийци.

Йордан и Марияна викнали убийците си вкъщи за ремонтМъжете на 44 и 39 г. са задържани днес в село Джурово, криели пистолетите си в работилница в Техническия университет, където работели

Дъщерята на убитите от Негован се обадила на МВР, двама мъже арестувани за разстрелаЗа последно Йордан и Марияна били видяни на опело преди 40 дни, отпечатък върху гилза разкрил убийците

Треньорът по борба Йордан Атанасов е убитият край НегованГотвел е националите на Нигерия и Саудитска Арабия, има двама задържани за двойното убийство