Учител по физкултура в Разложка професионална гимназия е заловен от полицията с канабис. Иван Ц. е спрян за рутинна проверка на улица „Братя Кулини“ в родния си град, съобщава "Струма".

Органите на реда са направили лична проверка на учителя, както и на шофирания от него лек автомобил „Опел Корса“. Полицаите са открили полиетиленово топче със суха тревиста маса, която при направения полеви тест е реагирала положително на канабис. Наркотикът е бил с общо тегло около 0.4 грама и е иззет от полицията, а за случая е уведомена прокуратурата. Нарушителят е задържан със заповед за задържане до 24 часа. Работата по случая продължава. От прокуратурата все още не са дали официална информация дали ще бъде повдигнато обвинение срещу 41-годишния мъж. 

От гимназията също отказаха коментар с мотива, че все още нямат официална информация и изчакват да приключи разследването по случая. Директорът Васка Пенева само сподели, че тя е научила от социалните мрежи, че задържаният с наркотици мъж от Разлог е физкултурникът в училището.