Четирима водачи преспаха в ареста, хванати друсани и пияни зад волана. Срещу тях са образувани бързи производства.

Водач на нисан е установен да шофира личния си автомобил  след употреба на 1,84 промила алкохол. 35-годишният мъж зад волана е проверен от служители на полицията малко след полунощ на 7 април. За извършеното нарушение му е съставен акт , а за престъплението- водачът е задържан в ареста. 

Трима мъже са задържани, след като след като са установени да шофират дрогирани.

30- годишен мъж от село Горни Домлян управлявал хонда след употреба на амфетамин, установено по надлежния ред. Проверката е извършена на улица „Атанас Димчев”, а след показанията на драг чек теста, водачът  е дал проби за лабораторно изследване.

След употреба на амфетамин в ареста на Шесто районно е задържан и 41- годишен мъж от Пловдив. В следобеда на 6 април служители на управлението спрели на булевард „Освобождение „ лек автомобил фолксваген и установили с полеви тест, че водачът шофира под въздействие на наркотични вещества.

В Кършияка униформени проверили водач на лек автомобил мерцедес. Зад волана на превозното средство- чужда собственост, бил 47 -годишен асеновградчанин. Поведението му било съмнително и последвала проверка за употреба на наркотични вещества, която отчела положителен резултат за употреба на кокаин и извършителят на престъплението  бил задържан за срок до 24 часа.