Марихуана е иззета от пловдивчанин, задържан да шофира дрогиран. По време на пътен контрол екип на Първо РУ установил, че 30-годишният криминално проявен мъж е седнал зад волана на лек автомобил „Фолксваген“ под въздействие на наркотици. При проверката той отказал да даде кръвна проба за химически анализ. Задържан е за срок до 24 часа, а по случая – образувано бързо производство. В хода на работата е извършено претърсване на адреса на водача, където униформените открили над 32 грама суха зелена листна маса, реагирала на марихуана.

Солидно почерпен шофьор  пък задържаха вчера служители на РУ-Труд. Около 5 ч., на улица в същото село, бил проверен лек автомобил „ДЕУ“ с 46-годишен водач. Установено било, че колата е със служебно прекратена регистрация, а мъжът е седнал зад волана с концентрация на алкохол над 2,5 промила. Той е отведен за едно денонощие в полицейския арест. Води се бързо производство.

Междувременно бързо производство е образувано срещу 72-годишен мъж за престъпление с акцизни стоки. Вчера, при спецакция за пресичане на незаконното разпространение на стоки без български бандерол, той бил засечен от полицаи на Трето РУ да превозва с лекия си автомобил 4000 къса контрабандни цигари.  Извършителят е задържан за едно денонощие. В хода на операцията служителите са иззели малки количества безакцизни папироси и тютюн от още четири моторни превозни средства. По случаите са започнати предварителни проверки.