Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Пловдив, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 28-годишният Красимир Рашилов, 45-годишният Йонко Аргиров и 50-годишният Медин Молахалил. Те

Срещу тримата дилъри  са повдигнати обвинения за това, че в съучастие са държали, с цел разпространение, повече от един килограм високорискови наркотични вещества – марихуана, кокаин и амфетамин, а спрямо Рашков– и за управление на моторно превозно средство след употреба на кокаин.

Апелативните магистрати анализираха събраните до момента доказателства и прецениха, че те са достатъчни, за да се  направи предположение, че именно мъжете са извършили престъплението, в което са обвинени, а то е тежко по смисъла на закона и е с висока обществена опасност.

Също така в обясненията си пред разследващите обвиняемият Йонко Аргиров  подробно е описал, че другите двама обвиняеми са носели наркотиците. Същите са имали ключове за неговото жилище. Там са укривали разфасовани на дози различни наркотични вещества, като за целта са използвали електронна везна. Обоснованото предположение се подкрепя и от разпитаните по делото свидетели, които са си закупили наркотични вещества от обвиняемите.

Така съдът прецени, че при една по-лека мярка за неотклонение от „задържане под стража“ има опасност всеки от обвиняемите да извърши престъпление, свързано с наркотици, предвид количеството наркотик, разнообразието от видове, с които са арестувани.

Според апелативните съдии съществува и опасност обвиняемите да повлияят върху показанията на свидетели и да укрият доказателства от значение за разследването по делото.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Дилърите, задържани с над 1 кг дрога в Пловдив, остават в арестаОбвиняемите са разпространявали марихуана, кокаин и амфетамин