Системни кражби от хранителен  нон стоп. За това се жалват собствениците на магазина, който се намира в Казанлък. От края на миналата и първите дни на Новата година подават постоянно сигнали за кражбите. Кражбите в някой от дните са буквално през час.

Магазинът не е чак толкова голям, но има повече видео камери от правителствена сграда, които са цели 16 на брой. "Ние разпространихме кражбите с цел да се вземат мерки. Полицията си върши работата, но след като ги освободят, се чувстват безнаказани. В повечето случаи крадците влизат, взимат си алкохол и си тръгват. Минават през час и станаха нагли. Затова качихме видеа с цел да се види всичко това, защото става ежедневие", каза потърпевшата Фани Павлова пред Нова.

Само в един ден кражбите от бира са само за 50 лева. За няколко часа, след като бяха подадени последните сигнали, са задържани петима души. "След сигнала, който сме получили от 3 януари вечерта, са установени към момента 7 лица във връзка със случая. Най-младият е на 17 г., а най-старият е на 50 г. Голяма част от тях са криминално проявени, като 17-годишният не е осъждан все още", каза още гл. инсп. Христо Петров.

Той обясни, че причините за такъв тип престъпления са комплексни. "Хората смятат, че като се открадне нещо на ниска стойност, няма да се потърси отговорност. Към настоящия момент крадците са освободени. Част от сумите са възстановени. Хората трябва да подават сигнал при такива случаи", заяви гл. инсп. Петров.

Собствениците на магазина се надяват, че тези нагли кражба през час да бъдат преустановени.