Бившият шеф на дирекция в културното министерство Ангел Ангелов, заподозрян като автор на тайния запис, запалил скандала "Ало, Банев съм", отрече да има нещо общо със случая.
По-рано Банов изрично заяви, че е бил рекетиран от Ангелов, а Вежди Рашидов разказа защо го е уволнил.

Ангелов изпрати открито писмо до медиите, за да разсее съмненията, че е тайният свидетел на червения депутат Елена Йончева.
„ Заявявам, че до този момент, като държавен служител никога не съм уволняван. Получавал съм най-високи оценки за качеството на моята работа, което е обективно проверимо във всяко министерство или агенция, в която съм бил служител. Нямам отношение към записи.

Изказванията на г-н Банов и г-н Рашидов приемам като клевета, каквато е явно, за което съм предприел мерки за завеждане на дела за набеждаване и клевета. Предвид започналата прокурорска проверка, бих дал само показания пред съответния прокурор, ако бъда поканен в качеството н свидетел.

Единственото, което мога да кажа е , че на записа разпознавам автентичния глас на г-н Банов, мисълта му тече ясно и последователно и за фактите, които той предлага да се променят, да се изменят служебни документи, данни, със сигурност могат се открият в докладите на АДФИ. Дали и кого са дали на съд от министерството на културата не мога да знам, защото отдавна съм напуснал министерството на културата", заявява Ангелов вероятно по повод на делото, което Банов заяви, че министерството е завело срещу строителната фирма.

Ангелов в момента работи в агенция, която е под шапката на просветното министерство.