Внукът на Цар Киро Ангел Рашков, който бе хванат пиян зад волана на мощния си Нисан GT-R преди няколко дни в Пловдив, се изправи пред съда. Прокуратурата е внесла молба към съда за взимане на най-тежката мярка спрямо него, а именно "задържане под стража".

Припомняме, че в неделния ден около 19 часа вечерта, Рашков бе спипан да шофира в ЖР Тракия с над 1,8 промила алкохол в кръвта, а в купето на колата бяха открити 350 таблетки "ксанакс". Той бе задържан за 24 часа, но прокуратурата е поискала да остане за постоянно в ареста. 

Защитата на Рашков е поета от адвокат Васил Василев. Той представи два акта за раждания на децата на Ангел. От своя страна пък прокурорът депозира справка от затвора в Пловдив за изтърпените присъди на Рашков. Той е осъждан през 2012-2014 година, след поредица от сходни нарушения - шофиране в пияно състояние, шофьорска книжка, издадена на база фалшиво свидетелство за завършено образование, а най-накрая и опит за подкуп на полицаи. 

"Всички доказателства безспорно клонят към авторството на деянието. Самия Рашков е признал вината си. От справката за съдимост, той е съден - изтърпявал е около 2 години наказание в затвора. Това обаче не е изиграло роля за превъзпитание. Към момента се води спрямо него и друго разследване. Това ни навежда на мисълта, че може да извърши друго престъпление и да се укрие", заяви прокурорът по делото. Той добави, че Рашков не живее на адреса по личната му карта, а на друг -в Тракия.

Очаквайте подробности!

Часове преди ареста: Внукът на Цар Киро кара в насрещното със страшен рев на двигателяСъбуди пловдивчани в неделя сутрин, оплака се потърпевша

Арестуваха внука на Цар Киро пиян със спортната си колаВ автомобилът е открит и ксанакс