Алоизмамници подведоха бащата на българския режисьор и писател Крум Филипов. Възрастният мъж е предал на шарлатаните 13 000лв., които са били и последните му спестявания. Останал само със сума от 60лв., споделя синът му в социалните мрежи.

Филипов обаче изрази благодарността към баща си, като отдаде постъпката му на родителска обич и желание за закрила.

Ето какво журналистът в личния си профил във Фейсбук:

 Бързеите на Св. Мария. (Sault Ste. Marie) Така се казва последният град, в който работих в Онтарио, Канада. С интуицията си предчувствах, че тук и така ще завърши моята презокеанска одисея. Името е знамение. Под купола на думите живеем. Благодарение и в посока на милостта им.

Та, на покрива на Уолмарт, трябваше да науча, че мое стихотворение ще бъде прочетено в Поетите от една великолепна българска актриса. Получих съобщението й при минус 15 градуса. И ме стопли. Също така научих, че книжката със стихотворения - "Писма до сина ми" е готова. Всеки момент ще излезе.

Обачееее.... (както обичаше да казва Юлия Огнянова) , злото не спи. На покривите на Св. Богородица трябваше да науча, че баща ми е измамен от телефонни крадци. Дал е всичките си спестявания за мен. Да ме спаси. 13 000 лв. Оставил си е 60 лева в картата. Казва ми по телефона: Круме, чувах те как ми викаш : Тате, спаси ме, моля те... Такива работи под името Богородично.

Нищо друго не мисля, освен, че тази кражба е свидетелство за безкрайната и безумна бащина обич.

Обичам те, тате! Името е знамение. По молитвите на Пресветата Дева, Господи, помилуй ни!

 

 Припомняме, че само преди ден медията ни писа за възрастна асеновградчанка, станала жертва на телефонна измама. Според първоначалната информация, в петък потърпевшата получила обаждане от мъж, представил се за полицейски служител

Поредна жертва на „ало” измамници: „Полицай” ужили възрастна асеновградчанка с голяма сумаЖената е била подведена, че участва в полицейска операция

Кой е Крум Филипов:

Крум Филипов е роден на 9 февруари 1969 г. в Смолян. Завършва Българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“ (1995) и Режисура в НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ (2001), в класа на проф. Иван Добчев. Дипломният му спектакъл „Кървава сватба“ от Ф.Г. Лорка, поставен на сцената на ДТ „Никола Вапцаров“ – Благоевград, е номиниран за Аскеер.

По време на следването си в университета работи като журналист (в отделите за култура на в. „Континент“ и в. „Дума“) и като бояджия – шпаклова и боядисва фасадата на сградата на Народното събрание. След завършването на обучението си в НАТФИЗ започва да се занимава с режисура – 10 театрални спектакъла, награждавани на значими театрални форуми в България и чужбина, сред които „Кървава сватба“ от Ф.Г. Лорка, „Viktoria“ (по разказа „Болки на душата“ от Ингмар Бергман), „Мармаладов“ (по „Престъпление и наказание“ на Ф.М. Достоевски), „Автопортрети за разпознаване“ – в съавторство с Юлия Огнянова и Емилия Ованесян, „Змейова сватба“ (по текстове на Пею Яворов, Тадеуш Ружевич, Васко Попа и Чеслав Милош). Сценарист и режисьор е на много музикални видеоклипове, многократно излъчвани в национален ефир. Автор е на 9 документални филма, три от които са номинирани за награда „Пловдив“, а за филма „Изповед“ (за пианиста проф. Георги Петров) тази година получава наградата „Златен ритон“.

От 2009 г. работи като сценарист и режисьор на седмичното предаване за изкуство и култура „Метафора“ по БНТ 2. През последната година снима (по покана от продуцентите на документалната поредица на БНТ 1 „Умно село“ Влади Люцканов и Антоанета Бачурова) портретните филми за Божана Апостолова, Кольо Карамфилов, Ясен Гюзелев и Палми Ранчев, които се радват на силен зрителски интерес.

Стихове пише от малък, но рядко и малко публикува. Въпреки това талантът му не остава незабелязан – през 1994 г. става лауреат на Десетия национален конкурс за поезия „Веселин Ханчев“, а на следващата година печели първа награда в литературния конкурс „Яворов“ – гр. Поморие. През същата 1995 година издава и първата си стихосбирка „Затръшнато небе“, удостоена с голямата награда на БНР за „най-ярък дебют в литературата“. През 1996 г. получава една от трите годишни награди за литература на радио „Дойче веле“.

В момента е режисьор на свободна практика, поради което вероятно ще му остава повече време за писане.