Криминалисти откриха четири парникови оранжерии с канабис при специализирана полицейска операция срещу наркотици. В хода на акцията са задържани двама мъже и една жена, докато полагали грижи за растенията. Арестуваните на място са 33-годишен варненец, 24-годишен мъж от ловешкото село Умаревци и 22-годишна жена от Гоце Делчев.

Оранжериите са разположени на площ от около 2 декара, и оборудвани с вентилационна система и  капково напояване, в село Скравена, Ботевградска област. Иззети са над 3500 стръка канабисови растения, различни видове торове и суха растителна маса, реагираща на канабис.

По случая е образувано досъдебно производство. Вчера тримата задържани са привлечени в качеството на обвиняеми за това, че в съучастие, като съизвършители, са засявали и отглеждали растения от рода на конопа както и за това, че са държали високорискови наркотични вещества с цел разпространение. С прокурорско постановление им е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа. Действията по разследването продължават.

Както TrafficNews вече съобщи при специализирана акция полицаи разбиха къща в с. Брусен, Ботевградско те намерили 400 грама суха тревиста маса, отново реагираща на канабис. Жилището се оказало преустроено в домашна оранжерия за отглеждане на канабис, оборудвана с климатична инсталация, въздуховоди, вентилатори и лампи.Иззеха общо 81 канабисови растения в различен стадий на растеж, препарати за отглеждането им, както и около 3 кг суха тревиста маса канабис.

Разбиха апартамен преустроен в наркооранжерия при спецакция49-годишен мъж от Етрополе е задържан