Двама мъже и четири жени са били задържани при мащабна полицейска проведе  на ул. "Джебел" в "Столипиново" в понеделеник вечерта.  TrafficNews научи, че униформени от Криминална полиция са влезли в квартала след сигнал.

Няколко постройки са били обискирани. Наш репортер научи, че  като видели полицаите, дилърите са се опитали да прикрият следите си, като са хвърляли наркотиците в печките.

Въпреки това двама души, които са известни пласьори в квартала, са били задържани за 24 часа. Те се подвизавали под псевдонимите Коко и Чечи, научи медията ни от източници в Столипиново. За разпит са отведени и четири жени, които са приближени до мъжете.

По думите на нашите източници, групата работел от дълго време, а дейността им добре организирана и прикрита. В квартала се говори, че Коко и Чечи са пласирали хапчета и хероин.  

Жители на етническия квартал разказаха още, че двамата са свързани с небезизвестните фамилии Ракитови и Камберови. Мъжете са братя.

Двата рода нашумяха след кръвопролитията в Столипиново през юни 2006. Тогава имаше масови сблъсъци между фамилиите Ракипови и Камберови, при които загинаха двама, а други трима бяха ранени. Официалната версия бе, че до сблъсъка се е стигнало след спор за футболен мач и свадата е битова. Още тогава обаче стана ясно, че напрежението е ескалирало заради преразпределение на наркопазара. Загиналите бяха от рода Ракипови. 55-годишната Верка Ракипова почина на път за болницата, след като бе простреляна в хълбока, а Николай Ракипов (32) умря от раните си след няколко дни.