Акция на полицията се проведе вчера в град Баня и селата Христо Даново, Розино и Певците. При провеждането й са участвали полицаи от Карлово, автопатрули на сектор „Специализирани полицейски сили“ и неговото моторизирано звено „Сигма“, както и пловдивското Зонално жандамерийско управление. 

В рамките на няколко часа са извършени множество проверки -   на 284 лица, 185 МПС, 21 частни адреси и 6 търговски обекта. С технически средства за употреба на алкохол са изпробвани 45 водачи, а за наркотици – 4. За констатирани редица нарушения на правилата за движение са съставени 24 акта и 77 глоби с фиш. Допълнително са издадени и 51 електронни фишове за регистрирани с камера автомобили, които са се движили със скорост над допустимата.  По административен ред са санкционирани и 20 души с нередовни документи за самоличност.  

Общо шест предварителни проверки са образувани в резултат на полицейската операция. Пет от тях са за иззети известни количества безакцизни тютюневи изделия в частни имоти в споменатите населени места. В Христо Даново пък е бил установен извършител на кражба на продукти от местен хранителен магазин.