Пловдивчанин е бил нападнат и бит от група тийнейджъри, докато вървял към дома си в Столипиново. Инцидентът е станал в неделя, около 20:00 часа, след като Димитър бил пресрещнат от група младежи на улицата. Това разказва самият той пред Нова телевизия. 

"Искаха ми огънче. Дадох им. Минах две-три крачки и пак ми поискаха, затова им подарих една запалка", разказва Димитър. Щом се обърнал обаче, тийнейджърите го нападнали в гръб и започнали да му нанасят удари. 

"Казвах им: Момчета, това не е начинът, но те продължаваха", спомня си потърпевшият. Той е категоричен, че не е отвръщал на ударите, тъй като не би посегнал на дете. Побоят продължил, докато Димитър паднал на земята, след което групичката се пръснала. 

По думите на мъжа биячите били 7-8 души, на възраст между 13 и 17 години. Сред тях имало и две момичета. Никой от близките къщи не се притекъл на помощ. В този момент никой не преминавал и по улицата. 

"Нямам обяснение защо ме нападнаха. Не съм ги провокирал по никакъв начин. Не е било с цел кражба, защото нищо не са ми искали, освен запалка. За мен това е непровокирана агресия", смята Димитър. Той допълва, че живее в етническия квартал от 25 години, но досега не е имало подобен случай.

Мъжът е подал сигнал в полицията, а в момента лицата, участвали в нападението, се издирват. Нараняванията на Димитър са по лицето, гърдите и краката. Той е решен да търси правата си, за да разберат непълнолетните му биячи, че постъпките им носят своите последствия.