Адвокат Мартин Апостолов, който беше арестуван покрай разследванията за фалита на КТБ, излиза на свобода срещу 100 000 лева парична гаранция, реши Апелативният специализиран съд.  Той беше обвинен в пране на пари в особено големи размери заедно с бившите шофьори и икономи на собственика на КТБ Цветан Василев - Георги Запрянов и Здравко Босаков, които обаче остават в ареста. Решението на съда е окончателно. 

Според обвинението тримата са трансформирали пари, получени от необезпечен кредит по сметки на съпругата на Цветан Василев – Антоанета. В подкрепа на това показания са дали петима свидетели на Специализираната прокуратура. Тримата са получили за себе си 110 000 евро – 50 000 за Апостолов и по 30 000 за Запрянов и Босаков. С част от източените от банката милиони евро, през контролираната от Цветан Василев фирма "Витро Инвест" ООД, Антоанета Василева е купила два апартамента до "Южния парк" в столицата. Разследващите са документирали тегленето на сумите и движението на парите, включително и тези, които са били плащани на каса. 

Стана ясно още, че през търговски дружества, на които Запрянов и Босаков са били управители, са били изпрани суми от порядъка на 800 000 лв. и цели 16 млн. лв. Апелативният съд прие, че ако останат на свобода, двамата има опасност да извършат друго престъление, поради което ги остави в ареста.

За Мартин Апостолов, който заяви, че "не е бил доверен компаньон на Цветан Василев, а негов доверен адвокат", съдебният състав определи парична гаранция от 100 000 лв., малко повече от сумата, която е получил от КТБ. 

Апостолов е адвокат, считан за изключително близък до Василев заради участието му в ръководството на една от ключовите фирми на фалиралия банкер – ТЦ ИМЕ, която е имала важна роля около източването на КТБ. Г

На заседанието в спецсъда лично се яви председателят на софийската адвокатска колегия Ивайло Данов, за да подкрепи Мартин Апостолов.