Адвокатът Борислав Златанов и бившият следовател Антон Стоянов ще бъдат разпитани през септември, когато в Апелативен съд продължава делото срещу адвокат Владимир Елдъров и съучастниците му, обвинени в подбуждане към убийство и серия палежи. 

Техният разпит бе поискан от адвокатите на Елдъров - Костадин Давчев и Даниела Елдърова, които заявиха, че по делото има информация, че Златанов и Стоянов са разговаряли с един от подсъдимите - Радослав Керанов и са му заявили, че срещу определена сума ще "оправят" делото срещу Владимир Елдъров. 

Адвокатът на Керанов - Тервел Раев поиска нова пожаро- техническа експертиза, тъй като според него предишната е "теоретична" и причинените пожари не са били заплаха за живота на хората, които са живеели в запалените къщи. Съдът обаче отказа да назначи нова експертиза. 

Магистратите обаче удоволетвориха другото искане на Раев - да бъде поискана справка от новотела каква е системата на достъп във фитнеса на хотела, имал ли е карта Мартин Поптолев и колко пъти е посещавал залата. Причината за това искане е твърденията, че във фитнеса на новотела Радослав Керанов е посочил на Мартин Поптолев конкурентът на Владимир Елдъров - адвокат Владко Мерджанов и му е поръчал да го нападне. 

В началото на заседанието адвокатите на Елдъров, Мартин Поптолев, Светлин Спасов и Радослав Керанов,  Петьо Петров и Милко Доевски, поискаха отвод на целия съдебен състав начело с председателя Магдалена Иванова.  Те се обосноваха с аргументите, че е нарушено правото на случаен избор при определяне на състава и освен  това изразиха съмнение в компетентността на двама от съдиите от състава, които са от гражданското отделение на Апелативен съд.

„Това е все едно ортопед да прави мозъчна операция”, коментира адвокатът на Владимир Елдъров Костадин Давчев.

Съдебният състав с председател Магдалена Иванова обаче отказа да си направи отвод като заяви, че няма нито един факт, който да сочи, че съставен е некомпетентен, зависим или пристрастен.