Втора ефектива присъда получи в рамките на една година пловдивският адвокат Владимир Елдъров. След като бе осъден на 7 години и 6 месеца затвор за подбудителство за опит за убийство и 4 палежа, днес Районен съд го призна за виновен по нови две обвинения. Елдъров е обвинен за това, че е измамил общо 29 свои клиенти със сумата от 676 458 лв. Схемата, по която са били измамени клиентите на Владимир Елдъров, бе разкрита в разследване на TrafficNews.bg през 2015 година.  Пострадалите са бедни, малограмотни роми, загубили свои близки в катастрофи. Новата присъда е три години затвор ефективно, а от предявените претенции като обезщетение съдът призна 232 хиляди лева. 

Районен съд е първа инстанция и присъдата вероятно ще бъде обжалвана от адвоката и защитниците му. 

Първото тежко наказание бе потвърдено на втора инстанция от Апелативен съд - Пловдив, но присъдата не е влязла в сила, защото е обжалвана пред ВКС. 

През януари пловдивският апелативен съд потвърди изцяло присъдите, издадени от Окръжен съд , който призна за виновни  Владимир Елдъров и съучастниците му, обвинени в опит за убийство и 4 палежа. Присъдите, постановени на първа инстанция бяха 7 години и 6 месеца затвор  за Владимир Елдъров, обвинен в подбудителство за опит за убийство, 4 палежа и унищожаване на чуждо имущество и 7 години за  съучастник му Радослав Керанов.  Мартин Поптолев бе осъден на 7 години и половина лишаване от свобода, Светлин Спасов ще лежи 6 години, присъдата на Петьо Пенев е 4 години, също колкото и на Милко Доевски, който ще прекара 4 години зад решетките.  Валери Бодуров бе обявен за невинен. 

Владимир Елдъров е първият пловдивски юрист, който получава толкова тежка присъда. 

На практика двете дела са свързани, тъй като в основата и на двата казуса стоят солидните обезщетения, които застрахователните компании изплащат на близките на загинали и пострадали в катастрофи.