9 души са арестувани при операцията срещу наркоразпространението, проведена днес от пловдивската полиция под ръководството на Окръжна прокуратура, научи наш репортер.

Както TrafficNews съобщи по-рано днес , арестите започнаха на улица „Лев Толстой”, където белезниците щракнаха на  двама пловдивчани. При обиска на аудито, с което са се придвижвали мъжете,  са открити забранени вещества.  

Последвали са още седем ареста на територията на Пловдив. Във всички задържани са били открити наркотични вещества, основно -   кокаин, хероин и марихуана.

Образувано е досъдебно производство. Мащабната акция днес е проведена от пловдивската полиция. Тя няма общо с националната такава, която се проведе в София и по Черноморието.

Припомняме, че показният арест стана около обяд на улица „Лев Толстой”. Мъжете са идвали и друг път в района и често са обядвали в обект за бързо хранене в близост. 

Те са се движили по улицата с черно ауди, когато няколко коли, от които част цивилни и няколко полицейски, са обградили автомобила и са го принудили да спре. Още в колата униформени са им сложили белезници. 

Маскирани спецполицаи са ги прехвърлили в бронирания бус на СПС. Автомобилът на арестуваните е бил откаран от един от униформените. 

Още за показния арест може да видите ТУК: 

Зрелищна полицейска засечка: Двамата мъже, арестувани в Пловдив, са хванати с наркотициСлужители и клиенти в целия район са били блокирани по обектите си