7 години затвор при първоначален строг режим за Валентин Асенов, подсъдим за опит за блудство в столичното 17-то училище, реши Софийският градски съд.

На 17 май 2018 г. Асенов влязъл в училищната тоалетна, където били две 7-годишни момичета. Той затворил вратата и им казал, че "ако не пазят тайна ще се случат лоши неща".

Вратата нямала ключ, децата се отскубнали от насилника и избягали. Полицията задържа Асенов чак на следващия ден, когато доставял храна в училището.

По онова време той работел към голям хлебозавод, зареждал училищния стол и имал свободен достъп до учебното заведение. 

Единият от бащите на децата обаче се нахвърля на бой на Асенов още преди той да е задържан. През цялото време насилникът повтаря, че не е посягал на първокласничките.

На директораката на училището той казва, че това все пак са деца и най-вероятно си въобразяват. За случилото се в тоалетната обаче се разбира от едното от момичетата, което споделя на своята майка. Другото запазва мълчание, защото се страхува от заплахите на Асенов.

Седемгодишната присъда не е окончателна и може да бъде ожалвана пред втората инстанция. До момента Асенов не е признал вината си и отрича да е посягал на първокласничките.