55-годишния шофьор, който предизвика катастрофа, в която загина семейство с малко дете на магистрала "Тракия" получи присъда 6 години лишаване от свобода. Тежкият инцидент стана на 12 април.

Здравко и Елена пътували от ямболското село Ботево към София, заедно с 1-годишната си дъщеричка Ейми. Наложило се да спрат автомобила си в аварийната лента, успоредно на платното на движение. Здравко стоял на шофьорското място, а съпругата му и Ейми били отзад. Колата била с включени фарове и светлини.

Според съда обвиняемият е оклонил вниманието си, докато карал по прав участък от магистралата. Именно заради това се променило и направлението на автомобила. От прокуратурата пък смятат, че мъжът е заспал зад волана. Колата управлявана от 55-годишния мъж се врязала в тази на семейството. Смъртта на майката, бащата и детето настъпила мигновенно.

Елена и Здравко работели в чужбина от известно време. Прибрали се в България, за да вземат детето със себе си. В трагичната нощ пътували към столичното летище.

Тъй като обвиняемият е признал вината си, първоначално определената ефективна присъда е намалена с 1/3. Така 55-годишният мъж ще бъде лишен от свобода за 6 години, а и толкова няма да има право да усправлява МПС.

Присъдата не е окончателна и може да бъде обжалвана пред втората инстанция - Апелативния съд в Бъргас.