Арестуваха криминално проявен младеж от Асеновград заради наркотици. При проверка в понеделник полицаи открили в дома на 19-годишен жител 0,410 грама амфетамин и електронна везна. След доклад на случая в Окръжна прокуратура – Пловдив, асеновградчанинът е привлечен като обвиняем за престъпление и задържан за срок до 72 часа. Същия ден над 22 грама марихуана иззели полицаи от дома на 40-годишен мъж от Пловдив. С полицейска заповед извършителят е задържан за едно денонощие. Образувано е бързо производство под наблюдение на районната прокуратура.

Междувременно дрогиран и двама солидно почерпени шофьори са заловени вчера в Пловдив и Куклен. Около 22.50 часа, на бул. „Христо Ботев“ автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Рено“ с 19-годишен водач, който бил под въздействие на наркотици. Около 20 часа, на ул. „Гладстон“, 59-годишен участвал в катастрофа с материални щети с управлявания лек автомобил „Дачия“. При отработване на сигнала пътни полицаи тествали мъжа с дрегер, който отчел над 2 промила.

Десет минути по-рано, в Куклен, 31-годишен криминално проявен водач бил седнал зад волана на лек автомобил „Форд“ с 2,4 промила. Тримата нарушители са задържани за срок до 24 часа, образувани са бързи производства.