Окръжната прокуратура в Търговище предаде на съд 40-годишен мъж за педофилия и блудствени действия с три деца.

Дилян Д. ще отговаря пред Темида и за склоняване на малолетни да наблюдават клипове с порнографско съдържание, съобщиха от Апелативна прокуратура – Варна.

От държавното обвинение обявиха, че жертви на сексуалния насилник са станали две момчета на 6 и на 8 год. и едно момиче на 9 години.

Престъпленията били извършени в периода от 1 май до 1 септември 2018 г. по време на лятната ваканция.

Престъпните действия на Дилян Д. били улеснени от факта, че децата живеели с насилника в една къща и той успял да се възползва от това, както и от отсъствието на родителите им.

Разкриването на гаврата на 40-годишния подсъдим станало случайно. Приятел на бащата на едно от пострадалите деца видял, че 6-годишното момче влиза в къщата заедно с насилника, като носело кафе и запалена цигара.

Разследващите твърдят, че Дилян подкупвал децата с лакомства, давал им цигари и им разрешавал да пият кафе. За да спечели доверието им, пускал детски филми, а впоследствие – и клипове с порнографско съдържание. Включвал се в игрите им, като предлагал да играят на "Чичо Доктор", а действията си наричал масажи.

Началото на делото, което ще бъде насрочено за разглеждане в Търговищкия окръжен съд, сексуалният насилник ще изчака в Плевенския затвор, където ще бъде преведен до дни.

От началото на досъдебното производство Дилян Д. е с мярка за неотклонение "Задържане под стража".