40- годишна жена от Асеновград е в кома, след като е била прегазена от 17-годишен моторист без книжка. Тежкото произшествие е станало вчера в квартал Долни Воден. В късния следобед е подаден сигнал за жена, която  лежи в безпомощно състояние на пътя. При разследването полицията установява, че малко преди това 17- годишно лице е поискало 250 кубиков мотор от свой познат да се повози. Въпреки, че нямал книжка 42- годишният мъж му дал мощната машина. Младежът и негов приятел се качили на мотора и потеглили с голяма скорост.

За нещастие жената от квартала се оказала на пътя им и те я блъснали с мотоциклета. Водачът изобщо не спрял, а продължил като ударил спрял автомобил и избягал от местопроизшествието. Жената е откарана в болница с линейка, като състоянието й е изключително тежко. Тя е в кома и с опасност за живота.

Междувременно спътникът на моториста поискал да слезе от машината, но водачът отказал да спре. Тогава приятелят му скочил в движение. 17-годишният скрил мотора, а след това се върнал да търси собственика му. Не го открил и оставил в дома му две банкноти по 50 лева , с които да покрие щетите нанесени на машината. Собственикът на мотора като разбрал за сигтуацията, се обадил и съобщил, че моторът му е откраднат. По-късно двамата са  задържани от органите на реда.

При проверката се оказва, че въпрески , че е непълнолетен, 17-годишният любител на адреналина, има вече 2 присъди и 4 акта за нарушения на пътя. Всички те са са за управление на МПС без книжка.

Първото нарушение е регистрирано през 2018 година, когато е осъден на обществено порицание. Година по- късно са регистрирани  още две такива нарушения и той е осъден на пробация , за да се стигне до вчера, когато е блъснал жената и е избягал, коментира Окръжният прокурор Румен Попов. 

"Ще бъде повдигнати обвинения както на него , така и на човека предоставил мотора. Ще му поискаме постоянна мярка за неотклонение. Това , което се случва е недопустимо. Това е престъпно и безотговорно поведение както от страна на водача , така и от страна на възрастни мъж, който е предоставил машината , с ясното съзнание, че непълнолетния няма документ за управление" заяви прокурорът.