Обвиниха  тийнейджър от Пловдив в кражба на телефон. Окръжна прокуратура – Пловдив е внесла обвинителен акт за кражбата, а крадецът е 17-годишен младеж.  

Кражбата е извършена на 27 август в града под тепетата, а младежът е отмъкнал телефон за 99 лева, от 36-годишна жена. По време на кражбата той е употребил и сила и е счупил челюстта на жертвата си. сила и заплашване и грабежът е придружен с причиняване на средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на челюстта й.

На 26 август младежът заедно със свой съучастник бил с техни приятели и употребили алкохол. Малко след полунощ, тръгнали да се прибират по домовете си, но преди това решили да се разходят. Те взели питбула на единия младеж и започнали да обикалят из квартала, където живеели. Към 4,50 часа, двамата преминали покрай кафе автомат и забелязали жена, застанала пред машината, за да си купи кафе. Тя отивала на работа, първа смяна, в близкия хипермарект. Обвиняемите се приближили към нея. В първия момент жената не се притеснила, защото помислила, че те също идват за кафе. Когато усетила, че са зад нея, тя  инстинктивно се обърнала. В този момент била ударена в лицето от обвиняемия, а неговия съучастник бил на около 2 метра разстояние с питбула. Нападателят продължавал да удря жената по лицето и тялото, като приятелят му викал да спре, но той не се отказвал.  Жената паднала на земята и от джоба на панталона й се показал мобилния телефон. Нападателят го взел, след което двамата обвиняеми се оттеглили от мястото. Пострадалата успяла да се добере до болница, близка до мястото, откъдето бил подаден сигнал в полицията. През това време крадецът дал телефона на своя приятел, като му казал да го пази до другия ден, за да не го намери баба му вкъщи.  Съдебномедицинската експертиза е установила, че на пострадалата жена е причинено счупване на челюстта, контузии на главата и лявата ръка. 

Двамата обвиняеми са с наложени мерки за неотклонение „Под надзора на инспектор от Детска педагогическа стая“.