Хванаха петима апаши в Пловдив. Първият от тях - непълнолетен е установен след кратко разследване на криминалисти от Първо РУ. В неделя пловдивчанин се оплакал, че в квартал „Христо Ботев“ неизвестен го нападнал с удари и му отнел мобилен телефон и 200 лева. По случая е образувано досъдебно и започнало разследване. За по-малко от денонощие служителите влезли в дирите на 16-годишен тийнейджър, който е задържан за срок до 24 часа.

Гастролираща столичанка бе задържана след кражба в пловдивски мол. Според събраните доказателства от служители от Второ РУ, в края на миналия месец 23-годишната криминално проявена жена си „напазарувала“ различни артикули от спортен магазин, без да заплати общата им стойност в размер на над 400 лева. Работата по документиране на досъдебното производство продължава.

Минути след полунощ в понеделник автопатрул на Четвърто РУ бил насочен към сигнал, че няколко младежи разбиват уличен автомат за топли напитки в квартал „Съдийски“ в областния град. На място полицейският екип заловил трима непълнолетни тийнейджъри, докато се опитват да откраднат монети от  вендинг машината. Момчетата са отведени в полицейския арест, срещу тях е образувано бързо производство.