15 водача са опитали да подкупят полицаи от началото на годината до днес. Всички са били хванати с нарушения по пътищата, като голяма част от шофьорите са били пияни или неправоспособни зад волана.

Рушветите – от 40 до 250 лева. Освен пари нарушителите са предлагали и злато.

Припомняме, че само за изминалата седмица петима водачи бяха задържани след опит да подкупят полицаи в Пловдив.

Сред тях бе и чужденец, който пробутал 200 лева, за да не го санкционират. Той не представил  валидно свидетелство за управление и за да избегне отговорност, подхвърлил в служебния автомобил сумата.

19-годишен пък получи 24-часов арест, а след това освободен срещу 500 лева гаранция. Младежът пробутал 20 лева на униформени от страх, че баща му ще се кара.

Само за ден: Петима предложиха подкупи на полицаи в Пловдив, турчин подхвърли 200 лева в патрулка19-годишен е с мярка за неотклонение „Гаранция"

Още трима джигити се опитаха да „почерпят” полицаи, за да им се размине. Двама били седнали зад волана пияни. Вместо затваряне на очите от страна на униформените, мъжете се сдобиха с белезници на ръцете.

Арестите са станали в Пловдивско. Единият мъж предложил 100 лева, за да не бъде изпробван с дрегер. Той е признал, че е пил и оставил банкнотата на задния капак на патрулката. Веднага последвало задържане.

150 лева „почерпка” пък подхвърли друг пиян водач. Той бил с близо 1 промил зад волана.

В ареста се отзова и криминално проявен от Скутаре. Мъжът бил спрян край селото и опитал да избегне проверка, като „смушил” 20 лева в джоба на един от полицаите.

И в трите случая полицейските служители не са взели парите и веднага са уведомили дежурен разследващ полицай. Срещу предложилите подкуп са започнати бързи производства. Първият от тях е задържан за срок от 72 часа с постановление на дежурен прокурор, спрямо вторият е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 500 лева, а третият към момента е в ареста.

 Предвиденото от закона наказание за престъпленията, в които са обвинени, е лишаване от свобода от 2 до 10 години и глоба от пет хиляди до петнадесет хиляди лева.