По-лошо от това Софи Маринова като Тита не може, казал песимистът. Може, може! Коцето като Горан Брегович, отговорил оптимистът.

Зрителите, които не са слушали изпълнение на балканския гений, но пък случайно са се запознали с волната интерпретация на българския му имитатор в тв шоуто „Като две капки вода” по Нова тв, спокойно могат да заключат, че авторът на музиката към „Аризонска мечта” е чалгаджия със спорадични изяви по телевизия „Планета”. Ето така прозвуча песента „Месечина” в изпълнение на Константин. Слава богу, Брегович и оркестърът му за сватби и погребения достатъчно често гастролират в България и пеят на живо, за да бъде заблудена публиката. Само в Пловдив забележителният композитор, превърнал балканската музика в световен феномен, имаше цели два концерта и то в компанията на легендарния си партньор Оги Радивоевич (точно той изпълнява встъпителната част на „Месечина”) и солистките от ансамбъл „Филип Кутев” Людмила и Даниела Радкови.

И ако на драгия зрител, седнал пред телевизорите у дома, му е забавно и махва с ръка при небрежното изпълнение на Коцето, истински странно стоеше захласнатият Фънки. След като подчерта нееднократно колко силно начало е поставил приятелят му с изпълнението на „Месечина”, рокаджията добави, че лично е организирал концерти на Брегович у нас. Че едва ли не превъплащението на фолкаджията е едно към едно. После падението продължи с иначе премерената и доста по-обективна Хилда Казасян. Тя поне го удари на обобщения. В мига, когато Казасян обясни колко близо до оригинала в темброво отношение е прозвучал Коцето, той се почувства неудобно и сам отбеляза, че е вкарал повече орнаментика в изпълнението си.

Феновете не бяха толкова благосклонни и се обединиха около мнението, че за Константин Горан Брегович не е „свои води”. Ето само част от отзивите: „Коцето мина между капките в Капките! Първото място е абсурд и на всички им е ясно, че не е заслужено, а е плод на приятелско побутване и размяна на точици.” „Имитацията за утре ли я е оставил?” „Той изобщо не се старае да имитира. Пее си както може и това е.”

Добрата новина от последния концерт на „Като две капки вода” преди големия финал бе успехът на актьора Иван Юруков. Той наистина доказа по безспорен начин таланта си да се превъплъщава и без особено голям глас направи респектиращи образи. Май е по-добре да отидем в театъра и да гледаме „Пилето, което казва Ку”, а не в чалготеката на Коцето. Рискът да ни излъжат в салона е значително по-малък.