Предизборните страсти в Пловдив, се оказаха далеч по- слаби от скандала, който избухна след ареста на пловдивският фотограф Димитър Дардов.  Един от най- имиджовите доскоро сватбени фотографи  под тепетата, се озова в ареста с две обвинения – едно за блудство със 7-годишно момиченце и второ за притежание на детска порнография. Новината се оказа толкова шокираща, че първоначално бе посрещната скептично от част от пловдивчаните, които го познават. Появиха се предположения, че е натопен от свои конкуренти, че е станал жертва на донос и пр. По време на делото, в което бе гледана мярката за неотклонение на Дардов в Окръжен съд, стана ясно , че столичните антимафиоти , които го арестуваха, са действали по сигнал на Европол. Което означава, че кибер ченгетата от Европол, са попаднали на видеоматериалите в някоя от платформите в dark net, в които срещу заплащане се разпространява  детска порнография. Така, че тезата -Дардов да е натопен от свой конкурент, се оказа абсолютно несъстоятелна.

Още по-слаба е защитната теза, с която адвокатът на Дардов – Йордан Давчев, се опита да го извади от ареста, заявявайки, че няма доказателства, че клиентът му е снимал детска порнография.

“По никакъв начин не е доказано, че тази папка е създадена от моя доверител. Той е снимал над 600 сватби и 800 кръщенета. Работи най-често с хардискове втора употреба, собственост на клиентите, на които има техни снимки. Те се отделят в отделна папка, но той не може да се разпорежда с тях”, заяви адвокатът.

Самата теза, че някакви случайни клиенти са давали на Дардов хардове с детска порнография и той си ги прехвърлял , е доста перверзна.

„От иззетите хардискове при свързването им с лаптопа му са били открити множество файлове с порнографско съдържание, с участието на непълнолетни и малолетни. На тях се виждат както полови сношения, така и показване на полови органи от малолетни момичета”, заяви съдия Славка Димитрова.

„Във фотоалбума се намират видеоклипове, за които обвиняемият няма как да отрече, че са били записани от него, защото е имал неблагоразумието да запише и себе си в огледалото. Вижда се как извършва блудствени действия с малолетно дете”, обяви  прокурорът Светослава Пенчева.

Давчев постави под съмнение и обвинението за блудство.

"Никъде не се посочва с кое точно лице са извършени блудствените действия", посочи адвокатът.  Според него, непосредствено преди заседанието е имало разпит на пострадалото момиче в “синя стая". От проведения разпит се разбрало, че „то няма лошо отношение към Дардов и ситуацията се приемала различно от нея”.  Самото твърдение, че 7-годишното момиченце е приемало по „различен” начин  сексуалните набези на 42-годишния Дардов, е меко казано извратено. Истината е, че сексуалните посегателства върху деца  , оставят завинаги следа в тяхната психика.   Практиката показва, че се възстановяват изключително трудно, а  в последствие самите жертви се превръщат в насилници.

Отговорът как зад фасадата на  „изряден баща, работохолик и професионалист” се оказва човек  с перверзни и престъпни наклонности, трябва да дадат психиатрите.  Факт е, че подобни престъпления, са в следствие от  личностни разстройства. Хората с тези състояния могат да проявяват липса на емпатия или разкаяние, но не винаги са социални аутсайдери.

Мнозина  водят привидно нормален живот, преди да бъдат заловени. Много от тях имат семейства, съседи и колеги, които никога не биха ги заподозрели в насилие. Способността на много от тях да водят привидно нормален живот понякога обяснява как те успяват да избегнат наказание достатъчно дълго.

Коментарите под  текстовете по темата в различни медии,  действително показват две различни лица на един и същ човек. Според едни той е отдаден баща, добър съпруг и сред най- добрите в бранша. Други, които са имали контакт с него, го описват с неприятни епитети, като  твърдят, че той  е подавал сигнали срещу хора, които са пренебрегнали услугите му.

Дали 7-годишното момиченце е единствената жертва на сексуално насилие в това дело? Служителите на отдела за кибер престъпления в БОП извършват щателна проверка на всички устройства, открити в  дома, ателието и вилата на Дардов, какт о и различни места във виртуалното пространство, където фотографът може да е съхранявал с забранено съдържание.

Според източници на TrafficNews, по време на разследването са събрани доказателства, че Дардов поставял и скрити камери в помещенията, в които са  са преобличали булката и шаферките, по време на сватбените фотосесии. За какво е използвал събраното видео съдържание, на този етап не е ясно.

Второ обвинение срещу фотографа Дардов- блудствал със 7-годишно момиченцеМъжът поставял скрити камери в съблекални и сервизни помещеня по време на сватбените тържества, които е заснемал

Арестуваха известен пловдивски фотограф за порнографияДимитър Дардов е за 72 часа зад решетките, разследването продължава