Най-рано през февруари ще започне бутането на пивоварната  на Каменица в Пловдив, съобщиха от компанията за TrafficNews.bg.  В момента вървят административни процеси, които забавят бутането на пивоварната.  Така първоначалните срокове за събарянето на сградите до края на годината няма да се спазят.

Производството на бирата вече е преместено в Хасково, а компанията  съобщиха, че продължават  преговорите с няколко големи работодатели, които да назначат освободените служители, които са 58 на брой. Част от тях вече са намерили нови работни места.

Припомняме, че след като събори фабриката си в Пловдив „Каменица“ ще  преобрази  своето присъствие в града, като на част от територията на съществуващата днес пивоварна изгражда уникален по рода си мултифункционален комплекс. Той ще включва микропивоварна за производство на крафт бира, музей на 135-годишната история на пивоварната, класически ресторант – бирария, магазин за сувенири, парк с пространство за отдих и отворена амфитеатрална сцена за културни и социални събития.

Oще новини ТУК

TrafficNewS.bg