Минути след инцидента, при който млад шофьор уби пешеходец на пешеходна пътека, започнаха и коментарите. Читатели на  TrafficNews.bg започнаха да изпращат писма на редакционния имейл и фейсбук страницата на медията. Един от тях пише:

"Преди броени минути убиха брутално човек на булевард "Никола Вапцаров", на самата пешеходна пътека. Младо момче бе зад волана и караше като на състезание, около 20-30 метра от пешеходната пътека бе изхвърлено тялото. Мисля, че дори откъсна краката на жертвата. Казвам убийство, защото е точно това, няма как да караш със 90-100 км в града и то на пешеходна пътека да прегазиш човек. Тази вечер още едно семейство бе почернено. А колко нагло и безочливо се държа младият човек зад волана на алфата, просто нямам думи. за няколко минути му се размина да не бъде линчуван на място."

Друга читателка пише: 

"Човекът почина на място човек на бул. "Никола Вапцаров". Алфа ромео блъска пешеходеца и той хвърчи на 30 метра, удря се в жиците и на място умира. Шофьорът е младеж на около 20 години. Нямам думи"
Както TrafficNews.bg съобщи първи, 45-годишен пешеходец беше пометен на пешеходна пътека. Инцидентът стана на булевард „Никола Вапцаров” в пловдивския район „Южен” в отсечката между кметството и Втора градска болница.

Ударът е бил толкова силен, че от него е деформирана част от предницата. При удара, пешеходецът се е забил в предното обзорно стъкло, след което е паднал на пътното платно и е починал на място. Колата е успяла да спре на около 100 метра от мястото на удара. Тя е управлявана от 24-годишен шофьор, който беше в шок от случилото се.

ВИДЕО 18+ от мястото на инцидента и шофьора, прегазил пешеходеца - ВИЖТЕ ТУК

Ето и още коментари:

СНИМКИ и още информация от инцидента - ВИЖТЕ ТУК

TrafficNews.bg