Тежък пътен инцидент стана преди минути в Пловдив, предаде репортер на TrafficNews.bg

45-годишен пешеходец беше пометен на пешеходна пътека. Инцидентът стана на булевард „Никола Вапцаров” в пловдивския район „Южен” в отсечката между кметството и Втора градска болница.

Ударът е бил толкова силен, че от него е деформирана част от предницата. При удара, пешеходецът се е забил в предното обзорно стъкло, след което е паднал на пътното платно и е починал на място. Колата е успяла да спре на около 30 метра от мястото на удара. Тя е управлявана от 24-годишен шофьор, който беше в шок от случилото се.

„Караше супер бързо, не успя да спре навреме, чухме удара и после спирачки. В първия момент той не искаше да слезе от колата и се канеше да избяга, но един по-здрав младеж го извади с ритници от автомобила и го шамароса”, разказа пред TrafficNews.bg очевидец на случилото се.

Най-вероятно пешеходецът е отивал до близък магазин, за да си купи нещо. От удара, на метри от мястото, са се разхвърчали вещите на жертвата – дребни пари, стар телефон, очила и обувки.

Младият шофьор беше обграден от негови близки, които не позволяваха да се разговаря с младежа. На място пристигнаха и следователи, които разследват инцидента. Булевардът е затворен, а полицията отбива водачите, като ги кара да правят обратен завой.

Хората започнаха да коментират случая и да се възмущават от бързото шофиране по булеварда и наглостта на шофьора - ВИЖТЕ ТУК

ВИДЕО 18+ от мястото на инцидента и шофьора, прегазил пешеходеца - ВИЖТЕ ТУК

Трупът на жертвата беше покрит с бял чаршаф на пътното платно. 

Пешеходната пътека е осветена, въпреки това шофьорът не е забелязал пешеходеца. 

Очаквайте видео от мястото.

TrafficNews.bg