Няколко дни преди първия рожден ден на TrafficNews.bg, който е на 1 септември, получихме подарък, който е признание за екипа и работата му през последните 12 месеца.

За този период TrafficNews.bg категорично влезе в Топ 3 на най-четените новинарски сайтове в Пловдив, както и Топ 30 на националните медии. Нещо, което десетки сайтове в Пловдив и страната не могат да се похвалят след години на съществуване и работа.

Последните данни от месечната статистика на агенцията за онлайн изследвания „Гемиус“ за юли показва, че TrafficNews.bg е изпреварила по посещения най- четената медия в региона – Plovdiv24.bg.  За този месец TrafficNews.bg се нарежда на 24-то място сред най-четените информационни сайтове в страната със 185 000 посещения, а колегите от Пловдив 24 са на 28-мо място със 167 000 месечни посещения. Пред нас са единствено онлайн изданието на вестник Марица, което заема 19- място.

Данните от „Гемиус” важат за месец юли, но те показват, че TrafficNews.bg вече категорично се бори за лидерската позиция в Пловдив, разчупвайки монопола на двата сайта.

В тази връзка трябва да отбележим, че  TrafficNews.bg не поддържа „търговски площи“ с малки обяви, каталози на фирми, лекарски справочници, нито има собствена социална мрежа. Също така няма форум с анонимни коментари, в които хейтъри да се упражняват.

От водещите три сайта, единствено TrafficNews.bg е изцяло информационен сайт, без да се надява на посещения от обяви, справочници и други. Т.е. нашите посещения са генерират на 100 % от читатели, а не от потребители на различни услуги. 

Дизайнът на TrafficNews.bg e ориентиран в интерес на потребителя - в него липсва т.нар „странициране“ – т.е. новините са подредени така, че на читателя да не му се налага да отваря по няколко страници, за да достигне до търсената новина от деня. Подобни хватки действително генерират допълнителен брой импресии/удобен начин за оправяне на отчетите пред рекламодателите/. Средната продължителност на импресията е критерий  за проверка на фалшивите импресии- той показва дали даденият сайт купува трафик, използва фейкове или „помпи“ определени новини.

На база на цялостно представяне на сайта, а не само за определени месеци, TrafficNews.bg  убедително е вторият сайт на Пловдив, показва един от най-авторитетните интернет аналитични сайтове в света  - Alexa.com. Анализите в него се съставят от реалните потребителски влизания и импресии в различните сайтове, и не отчитат различните „трикове”, които използват някои пловдивски информационни сайтове.

Според класацията на Alexa, TrafficNews.bg  е на 189-то място по посещения в България. Важно уточнение е, че тук не става въпрос само за българските информационни и други сайтове, а за всички, които могат да се отворят от нашите географски ширини, включително Facebook, Google и другите интернет гиганти. 

В световния трафик сайтът ни е на 80 478 място, отчитайки ръст с над 8 000 места.

Зад TrafficNews.bg  e онлайн изданието на вестник Марица, което е на 259 място.

Пред нас единствено е информационния портал plovdiv24, които са  на 115-та позиция, който обаче има спад с над 60-места от последния месец.

Всъщност извън сухите цифри и статистиките, най-добрата "броячка" за един сайт е интересът на читателите към него.

TrafficNews.bg все още е "пеленаче" в сравнение с медиите под тепетата, някои от които вече са с 10- годишна история, а други са навъртели четвърт век.  Въпреки това той вече има сериозен кръг верни читатели, които знаят че ще открият актуална и точна информация за всичко случващо се в града и страната, но и много любопитни и забавни истории.

С всеки изминал ден броят на читателите ни расте, а 21 000 души са харесали страницата ни във Фейсбук.  

TrafficNews.bg благодари на всички свои читатели, на всички които ежедневно изпращат сигнали, на всички които ни критикуват, на всички които ни вярват, на всички които ни насърчават!

Живеем в изключително динамично време и информационните технологии непрекъснато се променят.

Конкуренцията е най-здравословната среда, в която един бизнес може да се развива.  

TrafficNews.bg подготвя изненада както за читателите, така и за конкурентите си. Каква ще бъде тя, ще разберете на първия рожден ден на TrafficNews.bg на 1 септември!

TrafficNews.bg