Къде е Комисията за защита на потребителите? Българските граждани, които НИКОГА не са искали спортните канали Mtel Sport, не са ли потребители? Хората, които не само че не са ги искали въпросните канали, но даже не подозират за съществуването им, не са ли потребители? Как може да се допуска подобно нещо – някой да ти влезе в къщата, без да си го канил, и на всичкото отгоре да трябва да му плащаш за това ежемесечно? Пък бил този някой Близу или Мтел? Какви са те – над закона ли? Над елементарната човешка и потребителска логика и морал ли са те?

Ако Комисията за защита на потребителите не вземе отношение по това безумие, утре може да се случи следното:

-          Дядо Пешо да ви стовари един чувал картофи пред вратата и докато не го платите, да не мръдне оттам. След това любезно да се осведоми (срещу ЕГН) да не би случайно да не искате лилковски , защото предпочитате ситовски барбой. Ако е така – уведомете го със sms с текст „Стоп” и той ще ви върне парите.

-          Както сладко си посръбвате кафето сутринта, да ви се обадят от Bulgaria Air, за да ви уведомят, че ще летите до остров Бали, защото вече имате осигурени билети за това, които трябва да платите. Ако случайно плановете ви за прекарване на отпуската са по-различни, след като си платите билетите, може да се откажете от тях – разбира се, срещу ЕГН и sms „Стор”.

-          Фризьорката Ленчето, докато подравнява краищата на косата ви, ей така, между другото, и да я вапца – в ултрамодерния неон. Вие сте в шок от вида си, но още по-шокирани оставате, когато Ленчето ви съобщава, че услугата трябва да се заплати, а ако не искате да изглеждате като идиот, може да се откажете от модерното и тя ще ви върне парите. Да не забравяме – срещу ЕГН-то ви!

Ако всичко това ви звучи абсурдно, нелепо, смешно или тъпо… просто си прочетете sms-а, изпратен от Близу или Мтел, и ще видите, че той е точно толкова парадоксален и скандален. Затова пак питаме: Къде е Комисията за защита на потребителите? Или може би от там не знаят, че в Закона за защита на потребителите ясно се забраняват доставките на стоки и предоставянето на услуги на потребител срещу заплащане, без искане от негова страна?...