Уж всички си тръгнаха, а Фейсбук продължава да гъмжи от глупости. Няколко дни след като МЕТА съобщи, че версията на социалната мрежа  без реклами ще бъде платена, се появи пост, който  предупреждаваше  драгите потребители, че от понеделник Facebook започва таксува всички потребители и единственият шанс да спестят 4,99 долара е да задържат пръста си върху съобщението. Постът, който се споделя лавинообразно, започва с думите „И аз си тръгвам!!!” , с цели три удивителни. Вероятно заради опасения някой да не се откаже. Освен това въпросното „заклинание” обещава да предпази всичките им снимки и безценна лична информация, която те доброволно са споделили във въпросната мрежа. В поста се изразяват и специални благодарности към субекта Ники Фрилинг, благодарение на чиито правни съвети, хиляди българи са опазили снимките на баниците си, великденските яйца и селфитата от Слънчака.  

Дори директорът на БНТ Емил Кошлуков публикува ироничен коментар в личния си профил. „Важно пояснение: Вероятно вече сте разбрали, че по канал 4 са обявили как Фейсбук вече ще ви таксува по 4,99 долара на месец за ползването на платформата. Искам да отбележа, че БНТ 4 е предназначен за българите в чужбина, а те са по-заможни и могат да си позволят пет долара на месец такса. Затова там го пуснахме. Уверявам ви, че щом Цукерберг реши да ни обложи и нас, тукашните българи, ще го съобщим в "По света и у нас" - новините на БНТ, или както Марк би казал, канал 1. Ще ви информираме своевременно чрез нашите кореспонденти в офиса на Цукерберг, с които сме в пряка връзка постоянно. Вече имаме информация от няколко източника, че Марк - позволявам си да се обръщам на малко име към него, щото покрай тая истерия с таксата си говорим постоянно - ще кандиса и на същата цена, но в левове, проявява разбиране човекът. Очаквайте подробности!"

Въпросният спам предизвика и масови коментари в социалната мрежа , придружени с карикатури и мемета.

И аз тръгвам!!!

Не знам къде отивам, ама всички вече тръгнаха, аз да не съм по-прост?

По канал 4 казали да си задържим пръста върху фейсбука, за да прецакаме Зукърбърг. Не го знам тоя канал, ама щом кажат нещо по телевизора, сигурно е така.

Аз пари няма да му дам.

 --------------------------

Благодаря на Канал 4 и мисис Айвълин, които ми дадоха този ценен съвет. Много е важно да прочетете докрай и да споделите с възможно най-голям кръг от хора, ако не искате вашата Фейсбук информация да бъде продадена и използвана от илюминатите!

Фейсбук вече е публична компания и има право да използва снимките ви за сатанистки ритуали, освен ако не направите тези важни стъпки:

1.Копирайте целия текст и го разпратете до 666 познати, преди началото на ритуала*.

2.Поставете телефона си в менче с мълчана вода за 1 нощ, докато 666 пъти на глас изричате: Забранявам в името на Бог!

*Много е важно да са точно 666 пъти!!!!

3.В голяма тенджера кипнете 666 зърна смилянски боб и го оставате да се вари на тих огън за 66 минути и 6 секунди.

4.На сутринта сипете мълчаната вода в кипнатия боб и варете още 6 часа, 6 минути и 6 секунди.

5.Поставете телефона в боба, опаковайте тенджерата в 666 най-лонови плика и изхвърлете всички в контейнер, на 666 стъпки от дома ви.

*Може и след това, но ще ви трябва нов телефон.

Така Фейсбук ще знае, че не желаете вашите данни да бъдат използвани с нечестиви, не християнски цели!

Амин! Да бъде!

 -------------------------------------------

Край! И аз тръгвам!!!

Не разрешавам на Фейсбук да тегли такси от личните ми сметки в Бг и на Каймчановите острови. Ма те ако тръгнат да искат да теглят, няма да им признаят писанията у Фейса, ще искат писмено разрешение от мен. Не разрешавам на Фейса да ползва личните ми данни (снимките на кучета и котки, примерно) за организиране на земетресения на Балканите и други подривни дейности. Не разрешавам разни метеорити да падат където и да било, освен в океаните. Ако не искате личните ви данни да се ползват, измитайте се от социалните мрежи, идете в гората и се обесете на някое яко дърво. Ако не сте съгласни да ви позлват снимките на внуци, котенца и кученца, цветенца и листенца, задръжте пръста си на този текст, копирайте, разпечатайте, и поставете разпечатката на видно място в тоалетната си. Приятна вечер от Канал 4

--------------------------------------- 

 На вниманието на всички от групата "И аз тръгвам!" Току-що по Kanal 4 News съобщиха, че няма нужда да чакате до понеделник, а може да тръгвате още днес! Не губете време стягайте багажа и дим да ви няма....

То бива тъпунгери,ама това вече не се търпи!

 ----------------------------------------

Мдааа, приятно гледане на "Канал 4" и да не забравите да благодарите на световноизвестният правник Ники Фрилинг, че иначе горите. 

Но хората си споделят подобни измишльотини съвсем сериозно и без оглед на класа, пол, образование и занятие. Тъжно е, но такива са извечните закономерности на тълпата. В тълпа разумът избледенява, а колективната емоция и стадният рефлекс доминират. Повечето "балони", в които е капсулиран всеки във фейсбук, макар че си въобразява, че вижда цялото (общество, свят), са именно виртуални тълпи, в които нерядко се тиражират безкритично, а често и направо безмозъчно, всякакви измишльотини и глуповати манипулации.

---------------------------------

Интересно е да се наблюдава как иначе умни хора оглупяват в тълпата.

Густав Льобон,  френски доктор по медицина, антрополог, социолог и социален психолог , в своя труд „Психология на тълпите” пише: “Тълпите никога не са били жадни за истини. Те се извръщат пред аргументи, които не са по вкуса им и предпочитат да обожествяват грешката, ако грешката ги привлича. Който умее да ги заблуждава, лесно им става господар, а който се опита да ги извади от заблудата, винаги става тяхна жертва.”