Днес християнският свят отбелязва Рождество Христово - денят, в който се е родил Божия син Исус Христос. Преди повече от 2000 г. човечеството получава своя най-велик дар - Спасителя.  Празнуваме и Коледа - един от най-светлите християнски празници. Коледа е традиция, произлиза от древността, в която са празнували с пищни карнавали раждането на бога на Слънцето. Невероятната смесица от езичество, идоли, легенди, вярвания и обичаи е еволюира до днешния празник, когато по традиция се събира цялото семейство, всички сядат заедно на трапезата, а малки и големи си разменят подаръци.

Светът и традициите се променят, но това, което не се е променя са искрената вяра и надеждата, че следващата година ще бъде по-добра от изминалата.  Благодарение на тази вяра светът оцелява във време на войни, конфликти и разруха. През 1943 г., по време на  Втората световна война в своите "Писма до Дядо Коледа" авторът на "Властелина на пръстените Дж. Р. Р. Толкин" пише от името на любимия старец до дъщеря си Присила:

„Пратениците ми съобщиха, че хората наричат тази година"мрачна". Сигурно имат предвид нещастна - и е точно такава, боя се, на много места, където особено обичах да ходя, но много се радвам да чуя, че ти все още не си нещастна. Недей и да ставаш! Аз съм все така жив и скоро ще се върна, по-весел от всякога. В моята страна няма беди, и макар запасите ми да намалят все повече, се надявам скоро и това да се оправи."

Коледа е в надеждата, очакването, в радостта от подготвянето, в уловените мигове. Дори пораснали да продължаваме да вярваме в чудеса.

"Уви! Колко тъжен би бил светът, ако го нямаше Дядо Коледа!  Тогава нямаше да има детската вяра, поезия, романтика, които правят поносимо нашето съществувание. Нямаше да получаваме никакви удоволствия, освен усетеното и видяното. Светлината, с която детството озарява света, ще угасне. Да не вярваш в Дядо Коледа! Ти би могла да не вярваш и във феите. Можеш да накараш някого да наблюдава всички комини в коледната вечер, за да хване Дядо Коледа. Но дори да не го видиш как влиза в комина, какво доказва това? Никой не вижда Дядо Коледа, но това не е знак, че няма Дядо Коледа. Най-истинските неща на този свят са тези, които нито децата, нито възрастните могат да видят." Това е отговорът на редактора на "Ню Йорк поуст" Франсис Чърч до 8-годишната Вирджиния О' Ханлън, която се интересува съществува ли Дядо Коледа. 

Нека ние също не се съмняваме!

Екипът на TrafficNews.bg ви пожелава да посрещнете Рождество Христово с БЛАГОДАРНОСТ, НАДЕЖДА, ВЯРА В ДОБРОТО И МНОГО ЛЮБОВ. Вярвайте в чудеса и правете всичко по силите си те да се случат!

Ние вярваме, че следващата година ще е по-добра за всички нас, ще бъде по-добра за Пловдив и за България!