Деца от 9 клас в пловдивската елитна гимназия ПХГ "Св. Св Кирил и Методий” въртят кючеци и пеят песни на Азис, сигнализира на TrafficNews.bg възмутена наша читателка.  Тя разказа, че учениците не просто са танцували и пели народния любимец за удоволствие, а дори изпълнението им е било вместо входно ниво по музика. Изпълнението на децата и учителката взирви социалните мрежи, а коментарите, които се породиха са диаметрално противоположни. Ето някои от тях:

Tihometo Todorov: Веднага уволнение за тази селска "пИпИруда"!

Кирил Кренчев: Точно госпожата е супер печената!!!!!!

Иванн Дошков: Gospojata e nai qkata we az zaradi neq hodq v ponedelnik na uchilishte

Мирка Петрова: Аз също уча в това училище и на мен също ми преподава г-жа Иванова и тва че е пуснала хабиби или I'm the queen не я прави лош човек или най-малкото човек, който може да бъде плют и унижаван по този начин. Sorry but it is not a crime. � Госпожо не се предавайте и се борете за достойнството на името си, ние сме с вас! ❤

Преподавателката по музика е Соня Иванова, действаща певица и бивш участник в телевизионния формат "Гласът на България". Учителката имаше кратка кариера в люпилнята на поп-фолка „Пайнер”, но след това напусна компанията. В момента други музикални телевизии излъчват част от хитовете й, основната работа обаче е тази на преподавател.

В днешно време учениците са с много трудни характери, споделят представители на учителската гилдия. Да задържиш вниманието им в класната стая и да присъстват и физически в нея, също се оказва трудна задача дори за преподаватели с дългогодишен опит. 

Голяма част от "коментаторите" по темата решиха да хейтнат пловдивската учителка по музика, без дори да я познават. 

"Какво да пеят в час, когато дори в новините на централните телевизии пукат същата тази песен на Азис - "Хабиби"", пита наш читател и припомня анонса на Нова телевизия преди няколко седмици, когато това парче беше анонсирано като едно от тези с най-много гледания в канала ютуб с над 23 милиона гледания. Част от песента звуча в централната емисия новини. Късната емисия също завърши с част от парчето за лека нощ. 

"Когато в новините дават Азис за пример, какво да пеят децата ви в училище?", риторично пита още читателят. 

Ето и част от видеото: 

Пълен запис на клипа - вижте тук:

TrafficNews.bg