Община Пловдив търси директор на едно от най-важните звена в града – ОП „Организация и контрол на транспорта”.  Запитан за големите тапи по Коматевския възел вчера, кметът Иван Тотев използва възможността да призове специалистите да кандидатстват за тази позиция.

„От три месеца нямаме директор там, откакто Борислав Кръстев пое Водния проект. Имаме свободна позиция там, ако има специалисти, които могат да бъдат полезни на това работно място могат да подадат документи. Заплатата е 1500 лева! Възможно е и да е по-голяма от кметската, защото умишлено я държим по-ниска”, каза Тотев. Той обясни, че ако си вдигне заплатата със 100 лева, трябва да вдигне възнагражденията на още 100 души, тъй като са навързани към нея, а и целият общински съвет.

„Директорите на общински предприятия получават по-голяма заплата от мен. Ние сме може би единствения град в България с такава структура, тъй като ако вдигнем на толкова хора заплатите ще натежи на бюджета”, продължи кметът.

Освен вакантната позиция за директор, има още няколко свободни работни места в ОП –то.

„Няма законови изисквания към новия директор да бъде транспортен инженер. Една добра биография с базови познания по специалността може да свърши добра работа. Човешкият фактор е много важен”, каза Тотев.

Кметът се извини за ужасяващата тапа на Коматевския възел, надява се днес да не е такаНевижданото задръстване към район „Южен” бе предизвикано от промяна на светофарните уредби