За поредният абсурд на Летище Пловдив,  ни сигнализира читател на TrafficNews.bg. Той е служител на пловдивския аеропорт и днес е станал свидетел как 160 военнослужещи от нашите съюзници от НАТО са чакали няколко часа на летището, за да могат да си купят минерална вода или нещо тонизиращо преди натоварените им учения в топлото време. Причината също е абсурдна. Оказва се, че единственият търговски обект на летището работи в петък от 12.00 часа, а най-близкото магазинче се намира извън пределите на летището. Те все пак са успели да се снабдят с вода, но не и от барчето на летището.

Ето какво написа нашия читател.

Здравейте! Аз съм служител на Летище Пловдив и Ви пиша по повод безхаберието на Търговския отдел и Ръководството на Летище Пловдив! За пореден ден, на терминала се случва едно и също... В понеделник и в петък имаме полети от обяд, а единственият за летището търговски обект по това време не работи! Пътниците не могат вода да си купят, пък камо ли нещо друго. Днес, сега и по това време има и 160 военнослужещи от чужди армии, стоящи в очакване да отвори търговският обект, за да си закупят неща от първа необходимост, но за съжаление раб. време на търг. обект е от 12,00 ч. В питанията от парламентарната трибуна, от представители на различни парламентарни групи към Министъра на транспорта по повод лошото финансово състояние на Летище Пловдив, отговорите му бяха еднозначни, а именно :

"Това е търговско дружество и трябва да се издържа от търговска дейност" . В момента такава не се извършва по вина на ръководството, по необясними за нас служителите и пътниците причини.

Още за скандалите на Летище Пловдив ТУК

TrafficNews.bg