По-малко от половин час, след като публикувахме статия със снимки на наш читател, на които се вижда изоставен автомобил на бул. „Източен” още преди големия сняг, в редакцията на TNS.bg се обади и собственикът на автомобила.

Мъжът заяви, че и в момента се опитва да измъкне колата си от снежния капан, но без успех.

„Признавам, че съм паркирал неправилно, но оставих колата, когато валеше обилен сняг. Нямах друг избор. Ще си платя глобите, които вече са ми наложени, но искам Община Пловдив да ми каже как да извадя автомобила си от ледения капан, след като снегорини буквално са зарили колата ми. И не е само моята, има още 7-8 на същия булевард”, заяви собственикът на автомобила.

Той вече е счупил бронята на колата си при опитите да я извади.

„Не ми остава вариант освен да чакам пролетта. Надявам се отговорните институции да ми кажат защо изчистиха половината булеварди от снега, а в другата половина затрупаха автомобилите”, каза още той.

По-късно мъжът изпрати и писмо на електронната ни поща. Публикуваме го без редакция:

Уважаеми редактори, благодаря Ви за реакцията по отношение на казуса, възникнал с моя автомобил. Имате абсолютното право да го констатирате! Съгласен съм, че съм паркирал в нарушение и с удоволствие ще понеса отговорността си. 

Искам обаче, да направя лека поправка в статията Ви. Колата ми не е паркирала там от два месеца, а от момента, в който така беше затрупана от почистващите снегорини, че попаднах във физическа неспособност да я помръдна. Дори на снимките които сте публикувани, автомобилът ми е заринат до вратите, а уверявам ви във въпросният момент беше над тях.  Мисля, че всеки който не си е седял вкъщи последната седмица, а дори от там, може би е забелязал температурите, които отчетоха термометрите, в следствие от което, затрупаната ми кола е скована в чист лед. 

За да не останете с грешно впечатление обаче, искам да кажа, че не се оправдавам за постъпката си. 

Бих желал община Пловдив, и хората които се грижат за почистването на улиците да ми отговорят как точно да я махна. Защото се оказва, че Изхвърлянето на снега на всякъде около пътя е единственото решение за справяне с положението, а разлепването на наказателни фишове е заслуженото от нас " възмездие" за извършеното престъпление. Същия въпрос задавам и от името на няколко приятели претърпели фрактури след подхлъзване, опитвайки се да излезнат на тротоарите си. 

Имам и втори въпрос. 

Доста елегантно решение е било създаването на паркоместа на съседния булевард, което частично е решило проблема с паркирането на там живущите. Дали е удобно ние, живеещите в прилежащата към "събитието" кооперация, да попитаме, къде точно бихме могли да паркиране колите си, като граждани на този град, плащащи всевъзможните видове данъци, винетки и такси наред със всеки друг.

Това е въпрос, който може би много съграждани биха могли да зададат, на ред и с такива, които вече не могат да паркират и в обозначените за това места пред собствените си къщи, тъй като е синя зона.

И не на последно място, с риск да прозвуча некомпетентно. Бих желал все пак да попитам трябва ли да си купя лична кирка и всякакъв вид прилежащи сечива, за да изровя колата си, а преди това да си проправя път към нея сега, а и в следващия път когато падне сняг? Или мога да разчитам, че в случай че не паркирам на улицата, тъй като отново напомням - няма къде другаде - има вариант някой вместо да започне веднага с разлепянето на фишове, има да си свърши работата преди това. Благодаря!

П.с. Снимките които пращам показват резултата от опита ми да се изнеса от мястото на паркиране - 20 см и счупена предна броня.

Първата новина - ВИЖТЕ ТУК

Новините от Пловдив и региона от 27 януари - вижте във видеото:


TNS.bg