След като стана ясно, че осъдените на първа инстанция за подкуп Десислава Иванчева и Биляна Петрова ще бъдат върнати в Сливенския затвор, а охранителите отказват да приемат шампоан и балсам в багажа им и ги карат да си ги купуват от лафката в затвора, където един шпеков салам се продава за 20 лева, под поста във Facebook на бившия пиар на Иванчева Петър Кърджилов веднага започнаха да се роят коментари, повечето от които са в подкрепа на бившата кметица. Предлагаме ви някои от тях - без редакторска намеса, които са достатъчно красноречиви: 

- Предай подкрепата ни, да се държат! Още малко остана до пълната победа. Това са последните предсмъртни конвулсии на обвинението срещу тях!!!

- Какво мислите за една щафетна гладна стачка в тяхна подкрепа? Т. нар. Специализиран съд е ясен - за да на допусне окончателното сгромолясване на Цацаров, издаде жестоки и абсурдни присъди, като си прави демонската сметка, че по-нататък топката е прехвърлена на следващите съдебни инстанции.

- И във Великобритания е така. В нито една от четирите категории затвори не е позволено да се вкарва шампоан и балсам. Дават по £1 дневно на затворник, независимо от нуждите и присъдата. С тази сума живее ако няма кой да му праща пари отвън. За пращането също има лимити. Позволяват тетрадка с лепени листове (не пружина или телбод), една химикалка, до 20 марки и плика за писма). За личните вещи като хавлиена кърпа и т.н. правилата са различни.

- Пепи, нещата са сериозни. Ангажирайте международни правозащитни организации. Явно, че правосъдие НЯМА!

- абе,какъв е тоя шпек бе? да не са го ловили от мястото, където изплуваха пликовете кокаин? или е някъв гмо сигурно, знам ли?

- Народът не трябва да спи, и да чака само възмездието на Бог!!!
Трябва да ги подкрепим, защото утре това може да се случи с всеки, който се противопостави на беззаконието и корупцията в България!!!
Ако и това позволим - на колене ще бъдем завинаги.

- Гледах Ви по телевизията тази сутрин... Поздравления за куража да ги подкрепите... За присъдата... без думи... за съжаление...

- Деси и Биляна ще осъдят България за много пари. Лошото е, че нищо няма да им компенсира стреса и нервите. А ние, гражданите, ще плащаме...

Кошмар за Иванчева, връщат я обратно в Сливенския затворЗащитата й обжалва мярката за неотклонение