Кошмар за Иванчева, връщат я обратно в Сливенския затвор

Защитата й обжалва мярката за неотклонение

България 16.04.2019 17:15 1952 3
Кошмар за Иванчева, връщат я обратно в Сливенския затвор

Осъдените на първа инстанция за подкуп Десислава Иванчева и Биляна Петрова ще бъдат върнати в Сливенския затвор, откъдето бяха освободени в края на миналата година. Вчера отстранената кметица на столичния район "Младост" и бившата й заместничка получиха присъди съответно от по 20 и 15 години за искане на подкуп, а съдията по делото Иво Хинов нареди да бъдат арестувани още в съдебната зала.

Новината за това съобщи бившият пиар на Иванчева Петър Кърджилов, който продължава да защитава екскметицата.

"В момента съм в следствения арест на "Г. M. Димитров" със семействата на Десислава и Биляна, да им предадем багаж за Сливенския затвор. Охранителите, които приемат багажа, отказват да приемат шампоан и балсам!

Карат ги да си ги купуват от лафката в затвора! За информация, един шпеков салам в лафката в ареста на "Векилски" се продава на цена от 20 лева. Смятайте колко струват шампоанът и балсамът", написа Кърджилов в профила си във Фейсбук и публикува снимка.

Още вчера адвокатите на Иванчева и Петрова са подали жалби за изменение на най-тежката мярка "задържане под стража". Защитата се надява съдът да наложи на двете досегашната мярка - "домашен арест".

Спецсъдът реши: Десислава Иванчева в затвора до 2039 г.Заместничката й Биляна Петрова и Петко Дюлгеров си тръгват с 15 и 12.г.

Изпрати новина