Ръцете на починалата актриса Дафина Кацарска са отпечатани на стената на славата на столичния Театър 199 "Валентин Стойчев". Тя играе в едно от представленията, които предизвикват възторжената реакция както на публиката, така и на критиката. Става въпрос за спектакъла "Нищожно количество болка" по Керуак и Чарлз Буковски. Режисьор е Пламен Кьорленски (брат на Валери Кьорленски от Драматичен театър-Пловдив и бивш шеф на фондация „Пловдив 2019“).  В този момент Дафина е една от талантливите студентки на режисьора в класа му по актьорско майсторство за куклен театър и за нея е истински шанс да играе в представлението.

„Нищожно количество болка“ има огромен успех и е обавено за най-добра постановка в Европа по американски текст. Признанието води до поканата от фондация „Пирандело/Брехт“ за американска премиера на Бродуей. През 1998 г. Дафина и колегите й играят на сцената на бродуейския театър „Миранда“ на  Марио Фрати. След престижната изява режисьорът Пламен Кьорленски не се връща в България.

Година по-късно името на Дафина попада в криминалните хроники, след като подава оплакване в столичното Шесто РУ, че е изнасилена и ограбена от трима непознати таксиджии. Тогава медиите отбелязват новината и цитират полицаите, които твърдят, че Дафина е употребила алкохол.

Кацарска снима и в киното. Тя играе в късометражния „Кал“, който печели няколко престижни награди у нас и в чужбина.

Никога няма да забравя как хората ни бъркаха, че сме брат и сестра  Дафи, почивай в мир душа моя! Няма как да те забравя!!!
Ти беше и си оставяш моята любима актриса, най-добрата в България и света!!!, пише продуцентът Христо ПорязовДафо... И ти ли... Бог да прости!, поства Христо Бонин. 

Все се каних да й се обадя и да пийнем по едно...
Останах си с каненето и без нея. 
Сега ми е тъжно и единственото, което искам да кажа е: Обадете се на всички "отложени" приятели, защото утре вече може да е късно, съжалява друг неин приятел.

Актрисата Дафина Таушиц /Кацарска/, която бе открита мъртва в дома си в пловдивския квартал "Тракия" , е била номинирана за награди Аскеер преди 9 години, научи TrafficNews.bg. 44- годишната жена и майка й, Цанка Кацарска /76/ бяха открити в събота следобед в апартамента, в който са живеели дълги години. По телата няма следи от насилие. Аутопсията е установила, че Цанка Кацарска е получила инфаркт и е издъхнала в леглото си. Явно в шок от смъртта на майка си, Дафина е получила епилептичен припадък и е издъхнала. 

Дафина Кацарска е била една от големите надежди на Театралната академия. За кратко след завършването на Академията играе в Пазарджишкия театър и има номинация за Аскеер за „Епични времена“ по Радичков на Петринел Гочев.

 

Галерия от роли на Дафина Кацарска: