„Станал е инцидент, при който детенцето буквално за 3-4 секунди се е откъснало от майката, тръгнало е да тича, хванало се е за една мивка, която пада и го удря по един изключително нелеп начин”, обясни говорителят на Районна прокуратура-Пловдив Атанас Илиев.

Районната прокуратура в Пловдив оповести причината за смъртта на 2-годишното дете в строителен хипермаркет в Пловдив. По случая е образувано наказателно производство за причиняване на смърт по непредпазливост. Прегледани са записите на охранителните камери и се издирват още свидетели на случилото се.
„Мивката, която тежи около 30-40 килограма го удря в сърцето и се спуква аортата, това е причината за смъртта”, категоричен е Илиев.

Ето и разширено видео, от което стават ясни подробностите за нелепия инцидент.

Аутопсията е показала, че има травма на гърдите и главата на момченцето. Лекарите са опитали да го реанимират в продължение на час и половина, но без резултат. От прокуратурата изказаха съболезнования на родителите и близките на детето и заявиха, че проверяват действията на хипермаркета при закрепването на макетите.

2-годишният Ники е най-малкият член на семейството. Той има по-големи братче и сестричка.

TrafficNews.bg