Превозвачите, които обслужват линия 1 от градския транспорт в Пловдив, ще въведат двоен контрол на автобусите си, заяви Павлин Лозанов, представител на фирма „Алмус бус”. Заради зачестилите сигнали от граждани и по-доброто изпълнение на курсовете от фирмата са започнали изграждането на  вътрешен GPS- център, който да след изкъсо как се движат автобусите им. Той ще работи паралелно с Центъра за градска мобилност на Община Пловдив.

Екипи на фирмата инспектират хигиената и чистотата на автобусите ежедневно.  Шофьорите и служителите в „Алмус бус” пък подлежат ежедневно на тестове за алкохол, обясни Лозанов.

В последните 5 месеца изпълнението на курсовете на линията е близо 99 %. Средно на месец от „Алмус бус” изпълняват 4300 курса. През октомври изпълнението на курсовете е било 97,9 %, през ноември 98,76 %, декември 98,74 %, а през януари 96,25 %. Към днешна дата за февруари изпълнението е 98,76 %. По договор превозвачите трябва да изпълняват 95 % от заложените им курсове от Общината.

Линия 1 е една от най-редовните и с най-къси интервали със средно време  между 10 и 12 минути. Управителят на фирмата коментира още, че те реагират на всеки сигнал подаден от пловдивчанин и при нередност веднага взимат мерки. От компанията призовават и гражданите да оставят телефон за обратна връзка, за да им предадат мерките, които са взели след предаването на сигнала.

Още новини ТУК

TNS.bg