Достатъчно пораснали ли са пловдивчани, за да карат тротинетки?

Излиза, че е било необходимо двете компании, отдаващи екологичните превозни средства в Пловдив, които точно преди два месеца подписаха меморандум с Общината, да се запитат следния въпрос. Леко срамно е, че той е по-актуален за родители, а не инвеститори.  

За съжаление, и отговорът няма да ни хареса.

Редица снимки постъпиха като сигнали до TrafficNews, от които личи недобронамерената употреба на еко тротинетките в Пловдив, чиято цел бе намаляване на трафика и вредните емисии в града.

Изпочупени, захвърлени, изподрани, изкъртени – в такова състояние ще видите десетки превозни средства, захвърлени по различни точки на града. Но ако за една част от тях можем да предположим, че се касае за инцидент в следствие на неумение за управляване на тротинетката – то при други прозира вандализъм.

Последния случай на безпрецедентно посегателство бе забелязано на централна улица в града. Пет на брой тротинетки са били потрошени и демонстративно изхвърлени в кофа за битови отпадъци. Да оставим настрана колко неправилно е подобна електроника да се намира в контейнер с такъв тип боклуци.

Една от основните теории тук е опит за унищожаване на екологичния бизнес, който възпрепятства останалите платени опции за транспорт в града. Други обаче предполагат, че се касае за обикновено дребно хулиганство.

Припомняме, че още с въвеждането на екологичния транспорт, представители на двете фирми поясниха, че щетите остават за тяхна сметка. Те обявиха още, че тъй като работят в тясно сътрудничество с органите на реда и всяка тротинетка разполага със сериен номер, е възможно издирването на извършителите на посегателството.

До сега до момента няма яснота имало ли е последствия за някого.

Разбира се, могат да бъдат забелязани много пловдивчани, които съвестно използват екологичния транспорт, осъзнавайки ясно неговото предназначение и цел.

За огромно наше съжаление обаче именно подобни действия на част от обществото отказват инвеститори да ситуират продуктите и идеите си в градове, в които вместо осъзната гражданска отговорност - забелязваме недорасло отношение.

Изпочупени електрически тротинетки по улиците в Пловдив, заради пари или чист вандализъм?Граждани сигнализираха, че недобросъвестни ползватели пък захвърлят тротинетките на най-неподходящи места